Geoportal del Patrimoni Cultural

Cerqueu a les noticies

Què podeu cercar?

La cerca de contingut permet cercar articles de la categoria seleccionada que continguin les paraules introduïdes al camp de cerca.

Notícies

Catalunya Offline. App excursionista

Catalunya Offline és una aplicació per mòbil feta per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) que us permet moure-us pel territori català, prendre punts i gravar les vostres rutes i excursions amb el GPS encara que no tingueu cobertura de dades al vostre mòbil.
 

Nou Hipermapa. Instrument corporatiu de la Generalitat de Catalunya per publicar la seva informació georeferenciada

El nou Hipermapa és l’instrument corporatiu de la Generalitat de Catalunya per publicar la seva informació georeferenciada d’arreu de Catalunya, d’una forma integrada i sistemàtica.
 
Aquesta nova versió de l’Hipermapa forma part del Sistema d’Informació Geogràfica Corporatiu de la Generalitat (SIG Corporatiu), una eina transversal que permet integrar en una mateixa plataforma les dades territorials generades des de tots els departaments del Govern català.
 
En el SIG Corporatiu, les dades dels diferents departaments són carregades i actualitzades pels responsables de la informació de cada departament, assegurant d’aquesta manera l’oficialitat i actualització de les dades.
Mitjançant aquest nou visor de l’Hipermapa, es vol millorar l’accessibilitat de la geoinformació oficial per als ciutadans i contribuir, així, a una major transparència institucional.
El catàleg amb el conjunt de les capes d’informació geogràfica disponibles des de l’Hipermapa està en constant evolució. Anirà creixent a mesura que els diferents departaments afegeixin noves dades en aquest nou entorn corporatiu.
 
Mes informació: Hipermapa

Benvinguda al Geoportal del Patrimoni Cultural

El Geoportal Cultura ofereix un sistema de navegació per tot el territori català, posant a disposició de l’usuari, informació visual completa i detallada sobre disciplines molt variades, de forma fàcil i intuïtiva per tot tipus d’usuaris. Per això fa ús de tecnologies estàndards de l’Open Geospatial Consortium (OGC), que permeten la interoperabilitat de la informació geogràfica més rellevant. 

La funció principal d’aquest geoportal és la de publicar i difondre informació geogràfica relativa al patrimoni cultural. L’usuari pot navegar a través de la taula de continguts del portal per trobar la informació del seu interès, organitzada per temàtiques: monuments, jaciments arqueològics, jaciments paleontològics, etc. 

A través del visor es pot navegar, analitzar i consultar la informació geogràfica de forma conjunta, mitjançant diferents eines i carregar serveis externs. A l’ajuda es descriuen les principals funcionalitats d’aquesta aplicació, es recomana llegir-la per obtenir el màxim partit del sistema.

 Ortofoto amb capes de patrimoni immoble